QuantQollect 5

Hoe het nu gaat

U reageert op basis van vervallen facturen en probeert dan u vorderingen te incasseren. In de regel kan er nogal wat tijd overheen gaan voordat u merkt dat het foute boel is en vordering niet in baar blijkt. Dan heeft u vervallen facturen, niet vervallen facturen, uitgeleverde maar nog niet gefactureerde leveringen en verplichtingen in portefeuille. Zodra er een trigger van insolventie is of een vordering uit handen wordt gegeven, nemen we meestal stringente maatregelen.

Voorzien is regeren
Zodra u een trigger heeft op basis van scoring, kunt u veel eerder passende acties nemen. Immers krijgt u een signaal op een moment dat een factuur nog niet vervallen hoeft te zijn. Leveringen opschorten, sneller gerichte acties nemen richting klant om betaling te bespreken kunnen eerder, omdat u onderbouwing heeft van de risicovolle klanten. Hiermee kunt u dus in de gevallen dat het slecht gaat uw verliezen beperken.

Vorderingen nemen af in waarde zodra de tijd verstrijkt

Statistisch neemt de contante waarde van een vordering af, zodra de tijd verstrijkt. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. 3 maanden na de vervaldatum is de verhaalbaarheid al met meer dan 25% afgenomen, na 6 maanden met meer dan de helft en na 12 maanden met 75%. Het is dus de kunst om in die gevallen dat het echt fout gaat, de exposure te beperken.

Een volgende reden om onze software te gaan gebruiken. Wacht dus niet en ga naar onze website. Bestel QuantQollect en ga er vandaag nog mee aan de slag!